11 Eylül 2009 Cuma

Zeytinyağlı Yaprak Dolması

Malzemeler:

Yarım kg yaprak
6 adet soğan
2 su bardağı zeytinyağı
1 tutam dereotu
1 tutam maydanoz
1 su bardağı pirinç
Yeteri kadar karabiber,pul biber,kuş üzümü, çam fıstığı


Yapılışı :

Soğanları ince kıyılmış olarak zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Ardından kuş üzümüyle beraber pirinç ekleyerek kavurmaya devam edin. Karabiber ve pul biberi ekleyin. Çıkarmak üzere olduğunuzda yağda kavrulmuş çam fıstığı, maydanoz ve dereotunu ilave edin. Çiğ yaprağı suda haşlayın. Eğer yapraklarınız salamura ise kaynar suya batırmanız yeterli olacaktır. Kaynar suda kısa bir süre beklettikten sonra çıkartın. Hazırlamış olduğunuz içi kullanarak Dolmaları ince ince sarın. Su miktarı dolmaların yüzüne çıkacak kadar su ekleyin. Su kaynamaya başladığında üzerine zeytinyağı gezdirin. Kısık ateşte yaklaşık 40- 45 dakika kadar pişirin. Soğuduktan sonra cam bir kaba boşaltıp, soğuk olarak servis yapın.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder