Malzemeler
5 yemek kaşığı kuru tarhana
1 lt.sıcak su
1 su bardağı soğuk su
1 yemek kaşığı zeytinyağ veya tereyağ
1 tatlı kaşığı biber salçası
tuz
Kuru tarhanaya salça, yağ,ve tuz eklenir.Üstüne 1 su bardağı soğuk su konup karıştırılır. Tarhananın top op olmamasına dikkat edilir. Bu yüzden üzerine soğuk suyu azar azar ilave etmeliyiz. Ocağa alınır kısık ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişirilir.
Üstüne ,sıcak su yavaş yavaş ve karıştırarak ilave edilir, el blenderi yeda mikser, her ikisi de yok ise çırpma teli yardımıyla pütürsüz hale getirilir ve 2-3 dakika daha kaynatılarak ocaktan alınır, pul biber serpilerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder