11 Eylül 2009 Cuma

Borcam'dan Öneriler

Yiyeceklerle birebir teması düşünüldüğünde, cam mutfağınızda kullanabileceğiniz en sağlıklı malzemelerden biridir. Borcam tatlıdan tuzluya, çorbadan fırın yemeklerine, her türlü yiyeceğin hazırlanması, pişirilmesi ve sunumu için uygundur. Şeffaflık özelliği sayesinde yiyeceklerinizi hazırlarken, pişirirken, sunarken ve saklarken görebilir ve izleyebilirsiniz. Borcam’da pişirilen yemekler, kap değiştirmeden şık ve zarif bir şekilde masaya servis edilebilir. Temizliği çok kolaydır. Tel ve benzeri malzemelere gerek kalmadan elde veya bulaşık makinesinde kolayca pırıl pırıl olur.


Borcam Kullanım ve Temizlik Önerileri:


Borcamlar’ınızın uzun ömürlü ve sağlıklı kullanımı için aşağıdaki önerilerimize uyulmasını rica ederiz.
Fırında, mikrodalga fırında, buzdolabında ve derin dondurucuda kullanılabilir.

Mikrodalga fırında kapaksız ve mikrodalga fırının kullanım şartlarına uygun olarak kullanınız.

Cam seramik ocak üzerinde doğrudan ve elektrikli ocak ile gazlı ocak üzerinde alev dağıtıcıyla birlikte kullanılabilir. Izgara üzerinde kullanmayınız.

Ocak üzerine önce en düşük ısı ayarında koyunuz. Sonra gerekiyorsa ısıyı kademe kademe, orta derecelere kadar yükseltiniz. Yüksek ısılarda ocak üzerinde alev dağıtıcı ile birlikte bile olsa kullanmayınız. Unutmayınız, birçok yemek çeşidi için lezzetli yemek pişirmenin temel kurallarından birisi, “kısık ateş” yöntemini kullanmaktır.

Maruz kalabileceği maksimum ani ısı değişikliği 1800C’dir. Yavaş yavaş ısıtmak ve soğutmak koşuluyla -300C’de derin donducuya; 3000C’de fırın kullanımına dayanıklıdır.

Ani ve yüksek ısı değişikliklerinden sakınınız. Derin dondurucudan veya buzdolabından çıkardıktan sonra; ısıtma / pişirme işlemine başlamadan önce oda sıcaklığına gelmesini bekleyiniz.

Sıcak ürün içine ve üzerine soğuk; soğuk ürün içine ve üzerine sıcak sıvı dökmeyiniz.

Ürün sıcakken kuru bir bezle tutunuz. Kesinlikle ıslak bez kullanmayınız. Islak veya soğuk zemine koymayınız.

Kesici malzemeler ürüne zarar verebilir.

Dikkatli kullanınız, darbelerden sakınınız.

Kırık, çatlak veya çizik ürünleri kullanmayınız.

Temizlerken bulaşık teli, temizlik tozu ve benzeri aşındırıcı maddeler kullanmayınız. Elde yıkarken cam temizlemeye özel geliştirilen bulaşık süngerleri ile temizlenmesi tavsiye edilir.

Bulaşık makinesinde yıkanabilir.

Uyarılara uyulmaması durumunda ürün kırılarak yaralanmalara neden olabilir.

Ürün ile ilgili bilgi talebi, öneri ve şikayetleriniz için www.borcampasabahce.com adresindeki İletişim Formu’nu kullanabilirsiniz.
Borcam’ınızı iyi günlerde, afiyetle kullanmanızı dileriz...


Borcam'ın Avantajları ve Teknik Özellikleri:

Berraklık, şeffaflık özelliği sayesinde yiyeceklerinizi hazırlarken, pişirirken, sunarken ve saklarken görme ve izleyebilme şansına sahip olursunuz.


Yiyeceklerle birebir teması düşünüldüğünde, cam mutfağınızda kullanabileceğiniz en sağlıklı malzemelerden biridir.

Tatlıdan tuzluya her türlü yiyeceğin hazırlanması, pişirilmesi ve sunumu için uygundur.

Yapısına giren maddelerin özelliği ve temperlenmiş olması nedeniyle ısıya ve kimyasal etkilere dayanımı yüksektir. Fırında, mikrodalgada, seramik ocaklarda, alev dağıtıcı ile gazlı ocak üzerinde kullanma imkanı vardır.

Borcam'da pişirilen yemekler, kap değiştirmeden şık ve zarif bir şekilde masaya servis edilebilir.

Temizliği çok kolaydır. Tel ve benzeri malzemelere gerek kalmadan elde veya bulaşık makinesinde kolayca pırıl pırıl olur.

Yüksek ve düşük sıcaklıklara soda camına nazaran daha dayanıklıdır. Genleşme katsayısı soda camının 3 katıdır.

Termal şok dayanımı oldukça yüksektir.

Yemek pişirmenin bir zevk ve sanat olduğu düşüncesini paylaşanlar, doğanın bize sunduğu sebze ve meyveleri "camın berraklığı" ardında pişerken seyretmenin keyfini Borcam sayesinde yaşarlar. Emek ve sevgi katarak pişirilen yemekler, görünüşleri bozulmadan aynı Borcam ile sofraya sunulurlar. Servis öncesi ve sonrasında ise yemeğinizin güvenle saklanması amacıyla buzdolabına kaldırılabilirler.

Borcam'ınızı iyi günlerde, afiyetle kullanmanızı dileriz.


http://www.borcampasabahce.com/oneriler.aspx

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder