Malzemeler:
1 paket Makarna
1 kg. domates
2 çay kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
2 kutu krema
Tuz, karabiber
Derin bir tencerede bol su kaynatın ve tuz ekleyin. Makarnayı pakette yazan süre kadar haşlayıp süzün.
Domateslerin kabuklarını soyup elma dilimi şeklinde doğrayın. Çekirdeklerini çıkartın. Üzerlerine toz şekeri serpin. Bir tavada 15 dakika kadar kızartın.
Bir tabağa alın.
Soğanı ve sarımsağı küçük küçük doğrayın. Domatesleri kızarttığınız tavada zeytinyağıyla birlikte kavurun.
Kremayı soğana ekleyip kaynatın.
Tuz, karabiber ve acı pul biberle tatlandırın.
kızarmış domatesleri de katıp sosunuzu tamamlayın.
Makarnayı sosla iyice karıştırın.
İsterseniz üzerine peynir rendesi de serpebilirsiniz,
Sıcak olarak servis yapın
Afiyet Olsun
11 Eylül 2009 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder