Malzemeler:
Yarım kg un
Yarım paket maya
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
alabildiğince su
Pidemizin içi için
Yarım kg peynir
1 demet maydanoz
1 adet yumurta
Hazırlanışı
Bir kabın içine yaş mayayı alıp üzerine biraz su ilave ederek eritiyoruz. Üzerine sıvıyağı, sütü, unu ve tuzu koyup alabildiği kadar su ile kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz. Hazırlanan hamuru 5 dakika dinlendiriyoruz. 6 adet beze halinde hamuru bölüyoruz.Kesilen bezeleri 5 dakika daha dinlendiriyoruz. Unladığımız düz bir zemin üzerinde merdaneyle bezeleri açıyoruz. Açılan hamuru yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. peynirli harcımızdan biraz koyup kenarlarını içe doğru katlayıp pide şeklini veriyoruz. Tüm bezeler bittiğinde hamurları 10 dakika kadar daha dinlendirelim. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üstleri kızarana dek pişiriyoruz.
Sıcak olarak servis yapıyoruz.
Afiyet Olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder